Sukses

Priksa Foto Hoaks Paling Anyar, Kim Jong-un Nganti Peziarah Haji

Liputan6.com, Jakarta - Foto hoaks terus nyebar ing media sosial, kondhisi iki kudu diawasi amarga angel mbedakake antarane tampilan nyata lan palsu. Nanging, Cek Fakta Liputan6.com wis mbuktekake sawetara hoaks ing bentuk foto sawise digoleki.

Adhedhasar hasile telusuran sing ditindakake dening Cek Fakta Liputan6.com, foto hoaks biasane wis diowahi utawa diwenehi informasi sing ora cocog karo kasunyatane.

Mangkene foto hoaks paling anyar saka hasil telusurane Cek Fakta Liputan6.com:

 

Simak Video Pilihan Berikut Ini:

2 dari 5 halaman

1. Foto Kim Jong-un Iki Nganggo Kaos

Foto sing diklaim pimpinan Korea Utara Kim Jong-un nganggo kaos sing tulisane "bersih, populis, karya nyata" wis sumebar ing media sosial. Foto kasebut dituduhake dening akun Facebook Badal Gholath ing tanggal 7 Juni 2021.

Ing foto kasebut, Kim Jong-un katon nganggo kaos putih kanthi tulisan "bersih, populis, karya nyata" sing dadi slogan kampanye Jokowi nalika pemilihan presiden 2019. Dheweke katon lagi ngobrol karo wong lanang loro ing kebon.

"Praupane Kim Jong Woon, klambi Kim Jong Os ... Ah ayo, dudu urusanku, bisnisku bengok-bengok dadi jagad ngerti yen panguwasa +62 iku rakus ...

Ayo bengok-bengok nganggo TAGAR ūüĎá

#ReturnDanaHaji

#MenagUnfaedah

#PecatMenag," tulis akun Facebook Badal Gholath.

Konten sing disebarake ing akun Facebook Badal Gholath wis rame disebarake lan dikomentari netizen.

Apa bener ing foto Kim Jong-un nganggo kaos sing jarene karya sing bersih, populis, lan nyata? Iki telusuran.

Hasile saka penelusuran Cek Fakta Liputan6.com, foto sing diklaim Kim Jong Un nganggo kaos sing tulisane "bersih, populis, lan karya nyata" ora bener. Nyatane, gambar sing dienggo bareng karo akun Facebook Badal Gholath direkayasa digital utawa diowahi.

 

3 dari 5 halaman

2. Wong Lanang Umur 91 Taun lan Bojone Sing Gagal Haji

Cek Fakta Liputan6.com nemokake foto sing diklaim wong lanang umur 91 taun lan garwane sing gagal nindakake ziarah. Foto kasebut diunggah menyang akun Facebook Arifin Dwi Cahyono, tanggal 8 Juni 2021.

Foto wong lanang umur 91 taun lan garwane sing gagal nindakake haji nuduhake pria lan wanita tuwa tuwa sing nuduhake KTP.

Foto kasebut ngemot informasi ing ngisor iki:

"Kisah seneng Wong lanang umur 91 taun ngirit 30 taun saengga bisa ngerjakake ibadah haji karo garwane ... Pungkasane, aku mung bisa nangis amarga gagal haji."

Opo bener klaim foto wong lanang umur 91 taun lan garwane gagal ibadah haji? Priksa telusurane Kasunyatan Liputan6.com.

Hasile saka penelusuran Cek Fakta Liputan6.com nuduhake manawa klaim foto wong lanang umur 91 taun lan garwane gagal ibadah haji iku ora bener.

Kaloro wong tuwa ing foto kasebut pancen wis ziarah haji ing taun 2018.

 

4 dari 5 halaman

3. Foto Pangadeg Facebook Mark Zuckerberg Nuduhake Tembung

Foto sing diklaim pangadeg Facebook Mark Zuckerberg sing nuduhake tembung "I Stand With ISRAEL" wis sumebar ing media sosial. Salah sawijining foto kasebut dituduhake dening akun Facebook Journalisia Online tanggal 19 Mei 2021.

Ing foto kasebut, Mark Zuckerberg katon nganggo kaos abu-abu nalika nyekel selembar kertas sing ujar "I Stand With ISRAEL".

"Mark Zuckerberg Pro Israel, Sapa Ora Pengin Nganggo Facebook Apa Luwih Apik?" nulis akun Facebook Jurnalisme online.

Apa bener ing foto kasebut, pangadeg Facebook Mark Zuckerberg nampilake tembung "Aku ngadeg karo ISRAEL"? Mangkene ringkesan.

Hasile saka penelusuran Cek Fakta Liputan6.com nuduhake manawa foto sing diklaim pangadeg Facebook Mark Zuckerberg sing nuduhake tembung "I Stand With ISRAEL" ora bener.

Kasunyatane, ing gambar Mark Zuckerberg nyekel cathetan sing ujar "Matur Nuwun!" dudu "I Stand With ISRAEL".

 

Artikel berbahasa Jawa ini bagian dari program Liputan6.com melawan hoaks. 

5 dari 5 halaman

Tentang Cek Fakta Liputan6.com

Priksa Kasunyatan Berjuang hoax iku padha karo gelut ngapusi. Yaiku sing nggawe kita nggawe Saluran Fakta Liputan6.com ing taun 2018 lan saiki aktif nyedhiyakake literasi media kanggo masarakat sing luwih akeh.

Wiwit tanggal 2 Juli 2018, Fact Check Liputan6.com gabung karo International Fact Checking Network (IFCN) lan wis dadi mitra Facebook. Kita uga minangka bagean saka inisiatif Cekfakta.com. Kerjasama karo partai apa wae, ora bakal mengaruhi kamardikan kita.

Yen sampeyan duwe informasi babagan hoax sing pengin diselidiki lan verifikasi, kirim ing email Cekfact.liputan6@kly.id. Pengin njaluk wangsulan luwih cepet? Hubungi Chatbot WhatsApp WhatsApp Liputan6 kanggo Priksa Kasunyatan ing 0811-9787-670 utawa klik link ing ngisor iki.