Sukses

Akeh Pejabat Blora Dadi Korbane Hoax Sajrone Pagebluk Covid-19

Liputan6.com, Blora - Bupati Blora Arief Rohman utawa sing wis biasa diarani Gus Arief ngakoni akeh pejabat Blora kena kabar hoax utawa apus-apus. Diwiwiti saking dheweke, Wakil Bupati Blora, lan Sekretaris Daerah Blora podo dadi korban.

"Ana nomer sing ngaku nggunakake jenengku, banjur Ibu Wakil, lan Pak Sekda," ujare Gus Arief marang Liputan6.com sawise pelantikan PAW anggota DPRD Kabupaten Blora, Kamis (29/7/2021).

Dheweke ujar bakal koordinasi karo polisi babagan ana pihak sing ora tanggung jawab. Tujuane yaiku nglacak panyebar hoax.

"Mangga, sajrone kahanan kaya iki, kita isih fokus ngadhepi pandemi kasebut, pihak sing ora tanggung jawab ora rame-rame utawa nggawe hoax sing ngganggu," ujare Gus Arief.

Kapolres Blora AKBP Wiraga Dimas Tama nalikane ditangkeli ujar manawa pihaknya bakal nggawe rilis pers kanggo ngantisipasi hoax sing beredar ing wilayah Kabupaten Blora.

"Saka tim hubungan publik, bakal menehi klarifikasi. Banjur yen ana unsur tindak pidana, fitnah, provokasi, sindiran lan liya-liyane, kita bakal langsung njupuk tindakan legal," ujare Wiraga nalika diwawancarai karo kru media ing Pakunjaran Kelas IIB Blora.

Bebarengan karo Kepala Pakunjaran Kelas IIB Blora Dedi Cahyadi, Dandim 0721/Blora Letkol Inf Andy Soelistyo, lan Kepala Kantor Dinas Kesehatan Kabupaten Blora, Edi Widayat, ngandani khusus kanggo masarakat.

"Aja gampang nesu, yen sampeyan entuk informasi utawa nuduhake liwat media sosial, mangga klarifikasi luwih dhisik, priksa sing bener utawa bisa uga langsung lapor menyang pihak berwajib," jarene Wiraga.

Miturut dheweke, sajrone pandemi Covid-19 saiki, ana akeh video cendhak utawa provokasi sing nyebabake kahanan keamanan lan kerusuhan utawa kacau.

"Kita takon manawa babagan Covid-19 iki (aja nyebar hoax, ed), kita kabeh pemerintah daerah wis nyoba sing paling apik. Kita kerja sama, njaga protokol kesehatan, supaya Blora bisa dihindari utawa bisa nyegah panyebaran saka Covid, sabisa-bisa, "ujare Wiraga ngandani.

 

Artikel berbahasa Jawa ini bagian dari program Liputan6.com memerangi hoaks.

Simak Video Pilihan Berikut Ini:

2 dari 2 halaman

Tentang Cek Fakta Liputan6.com

Melawan hoax iku padha karo gelut ngapusi. Mula, kita nggawe Saluran Fakta Liputan6.com ing taun 2018 lan nganti saiki kita aktif nyedhiyakake literasi media kanggo masarakat sing luwih akeh.

Wiwit tanggal 2 Juli 2018, Fact Check Liputan6.com gabung karo International Fact Checking Network (IFCN) lan wis dadi mitra Facebook. Kita uga minangka bagean saka inisiatif Cekfact.com. Kerjasama karo partai apa wae, ora bakal mengaruhi kamardikan kita.

Yen sampeyan duwe informasi babagan hoax sing pengin diselidiki lan verifikasi, kirim ing email Cekfact.liputan6@kly.id.

Pengin njaluk wangsulan luwih cepet? Hubungi Chatbot WhatsApp WhatsApp Liputan6 kanggo Priksa Kasunyatan ing 0811-9787-670 utawa klik link ing ngisor iki.