Sukses

Papat Cara Negara Gadah Vaksin Covid-19

Liputan6.com, Cirebon - Pirang-pirang negara sampun ngelakoni vaksinasi kanggo ningkataken kekebalan saking penularan Covid-19, namung upaya niki mboten saged dadosaken perlombaan.

Anggota COVAX Independent Allocation of Vaccines Group (IAVG) Tjandra Yoga Aditama ngataaken, vaksinasi dudu balapan ingkang dilakuaken siji negara, sehingga kedah dilakuaken secara rata sareng kabeh negara, Niki kangge nyiptaaken kekebalan kelompok rampungaken pandemi Covid-19.

"Niki dudu balapan, pandemi niku ning dunia lamun cuma siji loro negara bae ingkang rampungaken pandemi boten rampung," kata Tjandra, dalam Live Streaming Virtual Class Cek Fakta Liputan6.com, Selasa (27/7/2021).

Tjandra ngungkapaken, sala siji negara saged gadah vaksin covid-19 wonten patang cara, yaniku tumbas ngangge yatra piyambek, namun cara niki masih ngadepi kendala sebab meski salah siji negara gadah yatra kangge tumbas vaksin tapi pasokan vaksin dereng saged menuhi kebutuhan.

"Masalahe upami anggarane wonten, vaksine boten wonten, jadi kebutuhane boten seimbang."

Tjandra lanjutaken, kaping loro berdasarkan kerjasama bilateral rongnegara, kaping telu kerjasama multilateral lan kaping papat yaniku gawe Piyambek.

"Kangge gadah vaksin saniki wonten papat cara."

Menurut Tjandra, Covax sebagai lembaga dunia ingkang ngurusi penyaluran vaksin berupaya menuhi kebutuhan vaksin unggal negara. Namung saniki ketersediaan vaksin covid-19 ingkang wonten jumlahe masih ning inggil kebutuhan.

"Wonten namine Covax dibentuk papat organiasi dunia, di antarane WHO, UNICEF niki ngehimpun vaksin teng negara ingkang butuhaken," jarene.

Artikel berbahasa daerah Cirebon ini bagian dari program Liputan6.com memerangi hoaks.

Saksikan video pilihan berikut ini

2 dari 2 halaman

Tentang Cek Fakta Liputan6.com

Ngelaawan hoaks sami mawon ngelawan pembodohan. Niku ingkang ndasari Gawe Kanal Cek Fakta Liputan6.com pada 2018 lan sampe saniki aktif Nyukani literasi media kangge masyarakat luas.

Awit 2 Juli 2018, Cek Fakta Liputan6.com gabung sareng International Fact Checking Network (IFCN) lan dados patner Facebook. Kami juga bagian saking inisiatif cekfakta.com.

Kerja sama sareng pihak sejene, boten pengaruhi independensi kami.

Lamun sampean gadah informasi seputar hoaks ingkang bade ditelusuri lan verifikasi, mangga saged nyampeaken teng email cekfakta.liputan6@kly.id.

Ingin lebih cepat mendapat jawaban? Hubungi Chatbot WhatsApp Liputan6 Cek Fakta di 0811-9787-670 atau klik tautan berikut ini.