Sukses

Lindhungi Data Pribadi, Kominfo Pesen Supaya Masyarakat Nindakake 3 Laku Iki

Liputan6.com, Jakarta - Hoaks sing nargetake data pribadi pangguna saiki wis sumebar. Ora akeh wong sing digodha lan data pribadine dicolong dening panyebar hoaks sing ora sopan.

Kementerian Komunikasi lan Informatika (Kominfo) uga ngomong babagan masalah iki. Muga-muga masyarakat luwih ngerti informasi utawa pesen rantai sing menehi hadiah.

Masyarakat dijaluk mikir kanthi luwih jero sadurunge mbukak tautan utawa link sing biasane kalebu ing pesen rentengan hoax utawa postingan ing media sosial.

"Publik iso antisipasi disalahgunaake data pribadi kanthi macem-macem cara. Mesthi, kita sejatine bisa antisipasi disalahgunaake data kanthi ora nuduhake informasi pribadi karo pihak sing sewenang-wenang," ujare Direktur Informasi Polhukam, Direktorat Jenderal Informasi lan Komunikasi Publik Menteri Komunikasi lan Informatika, Bambang Gunawan.

"Kaping pisanan, aja nuduhake informasi pribadi karo pihak sopo wae. Kapindho, ora preduli tautan sing curiga lan mung nggunakake piranti lunak asli. Lan nomer telu, ganti tembung sandhi lan backup data penting kanthi rutin," tambahe.

Dheweke uga nerangake manawa masarakat aja wedi nglaporake tindak pidana cyber.

"Iki khusus kanggo sing ana gandhengane karo eksploitasi, ujar pemerasan, penindasan, pencurian identitas, mula kita kudu dilaporake menyang pihak berwajib. Pungkasane, mesthine kita kudu waspada," jarene.

 

2 dari 3 halaman

Tentang Cek Fakta Liputan6.com

Liputan6.com minangka media sing wis diverifikasi saka International Fact Checking Network (IFCN) bebarengan karo puluhan media massa liyane ing saindenging jagad.

Cek Fakta Liputan6.com uga dadi mitra Facebook kanggo mbasmi hoax, warta palsu, utawa disinformasi sing nyebar ing platform media sosial.

Kita uga kerja sama karo 21 media nasional lan lokal ing Cekfakta.com kanggo verifikasi macem-macem informasi sing nyebar ing komunitas kasebut.

 

Artikel Berbahasa Jawa Ini Bagian dari Program Liputan6.com Memerangi Hoaks

3 dari 3 halaman

Simak Video Pilihan Berikut Ini: