Sukses

Siti Nurhaliza Melahirkan Bayi Laki-Laki di Usia 42 Tahun

Liputan6.com, Jakarta Diva Malaysia, Siti Nurhaliza melahirkan anak keduanya pada Senin (19/4/2021). Siti Nurhaliza melahirkan bayi berjenis kelamin laki-laki di Rumah Sakit di Selangor, Malaysia. 

Siti Nurhaliza melahirkan anak keduanya di usia 42 tahun. Pengumuman prosesi melahirkan Siti Nurhaliza diumumkan melalui akun Instagramnya.

Isnin, 19 April 2021 bersamaan 7 Ramadan 1442H, Dato’ Sri Siti Nurhaliza selamat melahirkan bayi lelaki di sebuah pusat perubatan di Selangor, pada pukul 6.21 pagi," tulis Siti Nurhaliza dalam unggahan instagramnya.

 

2 dari 4 halaman

 Kondisi Ibu dan Bayi

Selepas melahirkan bayi seberat 3,84 kg, kondisi istri Dato Sri Khalid Mohamad Jiwa ini sehat dan baik-baik saja, begitu juga dengan sang putra yang baru saja lahir. 

Apa yang penting bagi Khalid (sang suami) adalah ibu dan anak berada dalam keadaan sihat, stabil dan proses melahirkan telah berjalan lancar,” tulisnya di kolom caption.

 

3 dari 4 halaman

Ucapan Terima Kasih

Siti dan sang suami juga menghaturkan rasa syukur dan terima kasihnya kepada tim dokter yang sudah menangani persalinannya. 

Selain itu, mereka juga ingin mengucapkan terima kasih kepada pihak doktor dan jururawat yang diketuai oleh Dr. Leong Wai Yew dari Alpha IVF & Women's Specialist yang telah menjalankan tanggung jawab dan khidmat terbaik sepanjang proses Siti melahirkan,” lanjutnya.

 

4 dari 4 halaman

  Simak video menarik ini