Sukses

Priksa Kasunyatan: Ora Bener Vaksinasi Covid-19 Minangka Dadi Persyaratane Administrasi

Liputan6.com, Jakarta - Medar ing postingan media sosial sing ana gandhengane karo Kementerian Kesehatan (Kemenkes) mbutuhake bukti vaksinasi Covid-19 minangka syarat administratif. Pos kasebut rame ing media sosial.

Salah sawijining akun sing mosting yaiku akun Safri Tua. Dheweke upload ing Facebook tanggal 23 Juni 2021.

Ing postingan kasebut ana poster kanthi narasi ing ngisor iki:

"Nalika vaksin Covid-19 isih gratis, gunakake kesempatan kasebut. Yen sampeyan diundang lan sampeyan ora teka, kita ora masalah.

Nanging yen kabeh syarat administrasi mbutuhake sampeyan nuduhake bukti vaksinasi Covid-19 njaluk ngapura lan kesempatan kui wis kliwat."

Napa bener kiriman kasebut negesake manawa Menteri Kesehatan mbutuhake bukti vaksinasi Covid-19 minangka dadi syarat administratif?

 

2 dari 5 halaman

Penelusuran Fakta

Cek Fakta Liputan6.com nglacak kanthi ngubungi juru bicara Vaksinasi Covid-19 Kementerian Kesehatan, dr Siti Nadia Tarmizi. Dheweke nerangake manawa postingan sing medar viral kasebut ora bener.

"Postingan kasebut apus-apus. Sumber kasebut ora dingerteni lan dudu saka Menteri Kesehatan," ujare dr Nadia nalika dihubungi.

"Kanggo saiki, pamrentah durung ngrencanakake wajib menehi bukti vaksin Covid-19 kanggo administrasi," ujare.

Dheweke uga ngelingake vaksin Covid-19 kanggo masyarakat gratis alias ora ono biayane.

"Yen program vaksinasi pamrentah gratis, masarakat iso lapor yen dijaluki ken mbayar."

 

3 dari 5 halaman

Kesimpulan

Tulisan sing negesake Menteri Kesehatan mbutuhake bukti vaksinasi Covid-19 amarga dadi sarat administratif yaiku hoax.

 

Artikel berbahasa Jawa ini bagian dari program Liputan6.com memerangi hoaks.

 

4 dari 5 halaman

Tentang Cek Fakta Liputan6.com

Priksa Kasunyatan Berjuang hoax iku padha karo gelut ngapusi. Yaiku sing nggawe kita nggawe Saluran Cek Fakta Liputan6.com ing taun 2018 lan saiki aktif nyedhiyakake literasi media kanggo masarakat sing luwih akeh.

Wiwit tanggal 2 Juli 2018, Cek Fakta Liputan6.com gabung karo International Fact Checking Network (IFCN) lan wis dadi mitra Facebook. Kita uga minangka bagean saka inisiatif Cekfakta.com. Kerjasama karo partai apa wae, ora bakal mengaruhi kamardikan kita.

Yen sampeyan duwe informasi babagan hoax sing pengin diselidiki lan verifikasi, kirim ing email Cekfact.liputan6@kly.id. Pengin njaluk wangsulan luwih cepet? Hubungi Chatbot WhatsApp WhatsApp Liputan6 kanggo Priksa Kasunyatan ing 0811-9787-670 utawa klik link ing ngisor iki.

5 dari 5 halaman

Simak Video Pilihan Berikut Ini: